Auto Lancker | Hogeweyselaan 215 | 1382 JL Weesp | 0294 41 66 19
 • Auto Lancker
 • Home
 • Consumentenbond bevestigt betrouwbaarheid Mitsubishi Motors

Consumentenbond bevestigt betrouwbaarheid Mitsubishi Motors

01 november 2019

Mitsubishi Motors is wederom uitstekend uit de bus gekomen in het automankementenonderzoek van de Consumentenbond. In het meest recente onderzoek naar pechgevallen scoort het merk een rapportcijfer van 8,1. Daarmee behoort Mitsubishi Motors onveranderd tot de betrouwbaarste automerken.

Online enquête

Het jaarlijkse automankementenonderzoek van de Consumentenbond is een online enquête onder eigenaren (leden en niet-leden) van auto’s van maximaal tien jaar oud. De vragen in de enquête richten zich op problemen die in het afgelopen jaar al dan niet zijn voorgekomen met de auto. Er wordt gevraagd naar:

 • Merk en type, bouwjaar en kilometerstand
 • Hoeveel keer pech gehad in het afgelopen jaar?
 • Indeling van de pech naar:
  • reparatie kon wachten
  • moest direct naar de garage
  • kon niet verder rijden

Als een reparatie kon wachten, weegt dat voor 20% mee in het rapportcijfer. Als de auto direct naar de garage moest, telt dat voor 35% mee en voor 45% als de auto niet verder kon rijden.

Eerlijk vergelijk

Volgens de Consumentenbond is dit jaar opnieuw massaal gereageerd op de oproep om deel te nemen aan het onderzoek. De 2019-editie van het automankementenonderzoek is gebaseerd op de gegevens van 145 verschillende modellen van 24 verschillende automerken, ingevuld door bijna 10.000 respondenten.

Alle gegevens zijn per merk en type auto opgeteld en als gewogen gemiddelde meegenomen in het onderzoek, zodat een veel verkochte auto toch eerlijk wordt vergeleken met een auto waarvan er veel minder rondrijden in Nederland. Volledig elektrische auto’s bleven in het onderzoek buiten beeld.

Rapportcijfer

Met een rapportcijfer van 8,1 behoort Mitsubishi Motors tot de weinige automerken met een rapportcijfer boven de 8. Daarmee wordt de betrouwbaarheid van de Mitsubishi-modellen opnieuw bevestigd.

De uitkomst van de best presterende merken liggen vrij dicht bij elkaar. Met een rapportcijfer van 8,1 eindig Mitsubishi Motors op slechts 0,6 punten achter op de nummer 1.

Bewezen betrouwbaarheid

Mitsubishi Motors is weliswaar een klein automerk met een relatief bescheiden dealernetwerk, maar het Japanse merk staat structureel hoog in verschillende betrouwbaarheidsonderzoeken. In die zin komt de score van Mitsubishi Motors in het automankementenonderzoek niet als een verrassing.

Zowel in 2015 als in 2016 kwam Mitsubishi Motors als winnaar uit het automankementenonderzoek van de Consumentenbond. Ook in Duitse en Amerikaanse pechstatistieken zijn de modellen van Mitsubishi Motors structureel minder storingsgevoelig dan veel klasgenoten.

De nieuwste editie van het automankementenonderzoek van de Consumentenbond is gepubliceerd in de Consumentengids van november 2019.

Cees Bosboom - Directeur Auto Lancker

Cees Bosboom is sinds januari 2012 eigenaar van Auto Lancker.  Inmiddels is hij ruim 39 jaar werkzaam in de autobranche en heeft “klantgericht handelen”  als doel. De ervaring is eerder al binnen Auto Lancker opgedaan ( 1983-1997 ) en daarnaast bij enige andere merken.

Cees is een echt "mensenmens", waarbij belangstelling in de relaties en de medewerkers voorop staat. Afspraak is afspraak is zijn motto. Deze basis zorgt er voor dat een ieder zich snel bij zijn autobedrijf thuis zal voelen! Click maar eens op de button "klanten vertellen " rechtsboven op de homepage.

Suzuki presentatie Auto Lancker

Bekijk onze bedrijfsfilm