Auto Lancker | Hogeweyselaan 215 | 1382 JL Weesp | 0294 41 66 19
  • Auto Lancker
  • Home
  • Duidelijkheid: Nationale Auto Pas

Duidelijkheid: Nationale Auto Pas

Nationale Auto Pas   Wat is de NAP pas?

De NAP pas. Duidelijkheid over de kilometerstand, bij het autobedrijf.

Koopt u een occasion bij een autobedrijf dat is aangesloten bij NAP? Dan krijgt u de NAP pas en heeft u duidelijkheid over de kilometerstand.

De NAP pas, beter bekend als de Nationale Auto Pas, is een document met alle bij Stichting NAP bekende kilometerstanden van een auto, bestelauto, vrachtauto of motorfiets, inclusief de datum van registratie. Aan de opbouw van deze kilometerhistorie is af te leiden of de huidige kilometerstand van een voertuig logisch verklaarbaar is.

Alleen een occasion met een logisch verklaarbare kilometerstand aangeboden door een autobedrijf dat is aangesloten bij Stichting NAP kan worden verkocht met een Nationale Auto Pas!

Voertuigen die met een onlogische kilometerstand staan geregistreerd in de NAP-databank, bijvoorbeeld als gevolg van tellerfraude, worden niet aangeboden met een Nationale Auto Pas.

Waarom NAP?

De kilometerstand heeft invloed op de prijs, de onderhoudsconditie en de verkeersveiligheid van een occasion.

De gevolgschade van tellerfraude voor consumenten en bedrijven in Nederland bedraagt jaarlijks meer dan 800 miljoen euro. Wie een auto koopt met een teruggedraaide kilometerteller, betaalt meestal teveel geld en loopt grote kans op dure reparaties.

Prijs
Een auto met een hoge kilometerstand is goedkoper dan een auto met een lage kilometerstand. Wanneer u een auto met een teruggedraaide kilometerteller koopt, betaalt u dus meer dan de auto waard is. Met de Nationale Auto Pas betaalt u voor de NAP-stand, niet de nep-stand!

Onderhoud en verkeersveiligheid
Ook voor het onderhoud is de kilometerstand van belang. Steeds meer auto’s zijn uitgerust met elektronica die aangeeft wanneer een bezoek aan de garage nodig is. Als de kilometerstand wordt teruggedraaid, krijgt de auto niet op tijd het juiste onderhoud. Dat is slecht voor de verkeersveiligheid en vergroot de kans op slijtage en dure reparaties. Bijvoorbeeld als de distributieriem niet op tijd wordt vervangen! Dit kan leiden tot grote motorschade.

(Bron: www.autopas.nl)

Cees Bosboom - v/h Directeur Auto Lancker

Cees Bosboom was sinds januari 2012 eigenaar van Auto Lancker.  Inmiddels is hij ruim 40 jaar werkzaam in de autobranche en heeft “klantgericht handelen”  als doelstelling gehad.. De ervaring is eerder al binnen Auto Lancker opgedaan ( 1983-1997 ) en daarnaast bij enige andere merken.

Inmiddels zijn de krachten gebundeld met Autobedrijf Splinter in Weesp op de Hogeweyselaan 97 en doet Cees het iets rustiger aan. Noem het maar een pré-pensioen. Iets meer vrije tijd maar wel verbonden blijven met Autoland. dus graag tot ziens ?!

Cees is een echt "mensenmens", waarbij belangstelling in de relaties en de medewerkers voorop staat. Afspraak is afspraak is zijn motto. Deze basis zorgt er voor dat een ieder zich snel bij zijn autobedrijf thuis zal voelen! Click maar eens op de button "klanten vertellen " rechtsboven op de homepage.