Auto Lancker | Hogeweyselaan 215 | 1382 JL Weesp | 0294 41 66 19
  • Auto Lancker
  • Home
  • Mitsubishi opnieuw betrouwbaarste automerk

Mitsubishi opnieuw betrouwbaarste automerk

ASX en Space Star uitblinkers volgens Consumentenbond

Amstelveen, 1 december 2016

Mitsubishi Motors is door de Consumentenbond opnieuw uitgeroepen tot betrouwbaarste automerk in Nederland. In het meest recente onderzoek naar pechgevallen scoort Mitsubishi Motors een rapportcijfer van 8,4, waarmee het merk net als vorig jaar als beste uit de bus komt.

Met de nummer 1-positie in de automankementen-test van de Consumentenbond – die is gepubliceerd in de Consumentengids van december 2016 – wordt de betrouwbaarheid en daarmee ook de veiligheid van de Mitsubishi-modellen opnieuw onderstreept. Ook in de Duitse en Amerikaanse pechstatistieken zijn de modellen van Mitsubishi Motors structureel minder storingsgevoelig dan veel klassegenoten.

Uitzonderlijke scores

Mitsubishi Motors scoort in de automankementen-test van de Consumentenbond een rapportcijfer van 8,4. Daarmee houdt het merken als Honda, Suzuki en Toyota achter zich, die met het rapportcijfer 8,2 op een gedeelde tweede plek staan.

De Consumentenbond roemt de Mitsubishi ASX: met een rapportcijfer van 9,3 één van de uitblinkers in de betrouwbaarheidstest. Zo is er geen enkel probleemgeval bekend dat direct moest worden verholpen om een verdere reis mogelijk te maken. Hetzelfde geldt voor de Mitsubishi Space Star, die met een 9,2 eveneens uitzonderlijk hoog scoort.

Spelregels

De jaarlijkse automankementen-test van de Consumentenbond is een online enquête onder eigenaren (leden en niet-leden) van auto’s van maximaal tien jaar oud. De vragen richten zich op problemen die in het afgelopen jaar al dan niet zijn voorgekomen met de auto. Als een reparatie kon wachten, weegt dat voor 20% mee in het rapportcijfer. Als de auto direct naar de garage moest, telt dat voor 35% mee en voor 45% als de auto niet verder kon rijden.

Eerlijk vergelijk

Alle gegevens zijn per merk en type auto opgeteld en als gewogen gemiddelde meegenomen in het onderzoek, zodat een veel verkochte auto toch eerlijk kan worden vergeleken met een auto waarvan er veel minder rondrijden in Nederland. Volledig elektrische auto’s bleven in het onderzoek buiten beeld.

Score per model

Model

Cijfer

Kon niet verder rijden (%)

Direct naar garage (%)

Reparatie kon wachten (%)

Mitsubishi ASX

9,3

0

0

10

Colt (2005-2012)

7,9

0

6

19

Outlander (2007-2013)

7,6

4

4

18

Outlander (2012-heden)

7,6

6

0

21

Space Star (2013-heden)

9,2

0

3

3

 

Mitsubishi Motors Corporation (MMC)

MMC behoort tot de ‘Mitsubishi Group of Companies’ (www.mitsubishi.com). De eerste Mitsubishi auto is gebouwd in 1917, het huidige MMC is in 1970 opgericht als zelfstandig bedrijf.  

In boekjaar 2015 telde MMC wereldwijd meer dan 30.000 medewerkers (geconsolideerd) en behaalde het een netto winst van 89,1 miljard Yen. In diezelfde periode verkocht MMC 1,.048.000 voertuigen in meer dan 160 landen.

Cees Bosboom - Directeur Auto Lancker

Cees Bosboom is sinds januari 2012 eigenaar van Auto Lancker.  Inmiddels is hij ruim 38 jaar werkzaam in de autobranche en heeft “klantgericht handelen”  als doel. De ervaring is eerder al binnen Auto Lancker opgedaan ( 1983-1997 ) en daarnaast bij enige andere merken.

Cees is een echt "mensenmens", waarbij belangstelling in de relaties en de medewerkers voorop staat. Afspraak is afspraak is zijn motto. Deze basis zorgt er voor dat een ieder zich snel bij zijn autobedrijf thuis zal voelen!

Suzuki presentatie Auto Lancker

Bekijk onze bedrijfsfilm